Kas hasartmänge saab lugeda loomekultuuri osaks?

Megaways slotid

On üks tehnoloogia- ja disainimaailma valdkond, mida kiputakse kõrvale jätma, arvates, et tegemist on kuidagi tabuteemaga. Selleks on kasiinod ja hasartmängurlus.

Return of Kong Megaways sloti

Kui kellelegi rääkida hasartmängudest, mis tänapäeval netikasiinodes laialdaselt levivad, siis vastatakse üsna krimpsus näoga. Hasartmängudel on väga halb maine sõltuvusprobleemide pärast: paraku võivad õnnemängud tekitada sõltuvust. Seepärast on aga ühiskonnas pigem teemat välditud, seda enam ettevõtluse või disaini perspektiivist rääkides.

Siinkohal peame aga tõdema, et on aeg rääkida sellest nö elevandist toas. Hasartmängud, ehkki oma sünge küljega, on samamoodi disainimaailma osa ning kuuluvad loomekultuuri juurde.

Kõige parem näide õnnemängude disainiküljest on videoslotid. Tegemist on mänguautomaatidega, mille tööpõhimõte on sisuliselt samasugune: tuleb teha panus ning loota, et ekraanile langevad samad sümbolid.

Lihtsa tööpõhimõtte tõttu peavad mängutootjad pidevalt välja tulema paremate disainilahendustega, mis mängijaid kütkestaksid. Fakt on see, et ükski kasiinomängija ei viitsi kaua mängu mängida, kui selle graafika on vilets, puuduvad efektid ning kogu visuaalne kogemus on vilets.

Uued Megaways slotimängud on kasiinosid vahetanud, võib-olla igaveseks. Tavalise 5 rulli ja 3 võiduliini asemel võib Megawaysi teenindusaegadel olla üle 100 000 võiduliini. See muudab mängu palju köitvamaks.

Disainiperspektiiv on videoslottidel ääretult oluline. Ajalugu on näidanud, et kõige kauem vee peal püsinud mängud on sellised, kus on ka rohkem efekte, lahedamad graafilised nüansid ja kas või unikaalsemad disainielemendid.

Tänapäeva mängurite ootused on juba väga kõrgel, sest maailmas on otseses mõttes tuhandeid mänge. Nende tuhandete keskel esiletõusmiseks on vaja midagi erakordset.

Hasartmängutööstus annab tööd tuhandetele veebidisaineritele ja loomeinimestele, kelle ainus eesmärk on luua kaasahaaravad meelelahutuslikud mängud. Kui seda kõike ei saa lugeda loomekultuuri osaks, siis mida üldse saab?

Kasiinode veebilahendused peavad olema tipptasemel

Moodne, kasutajasõbralik, turvaline ja silmale ilus vaadata – tänapäevased kasiinod peavad meeletult pingutama selleks, et üldse kliente leida. Kui tulla aga loomepoole juurde, siis kasiinod on koht, kus peavad kohtuma esteetika ning turvaline tehnoloogia. Mänguportaalid ei paku mitte lihtsalt meelelahutust, vaid töötlevad igapäevaselt tohutul hulgal makseid, mistõttu peavad veebilehed olema ka panga tasemel turvalahendustega.

Veebipõhised õnnemängud kombineerivad endas esteetika ja tehnoloogia: ühest küljest peavad mängud olema kaunid ja põnevad, ent samal ajal peavad need olema eetilised, tuginema tugevale algoritmile ning tagama mängijate turvalisuse.

Kõik see kombineeritult tähendab, et kasiinod on teema, mida ei tasu niisama eirata. Ehkki selle tööstuse ümber käib ka palju negatiivset, ei saa eitada kasiinomaailma vaieldamatut mõju meie kultuurile ja veebidisainile üleüldiselt.